Over mij

meer informatie

Over mij

Ik ben Judith van Duivenboden-Kreijne, expert op het gebied van seksuele gezondheid. De opleidingen Pedagogiek en Seksuologie heb ik met goed gevolg afgerond. In mijn ogen is er te weinig aandacht voor seksuele gezondheid en daarmee dus ook voor plezier. Zo kan de ‘Pas op, kijk uit!’-voorlichting wat mij betreft beter vervangen worden door lessen over plezierige seks.

Het is belangrijk om goede informatie te geven (afgestemd op de ontvanger) over je lijf, gender, seks met jezelf en seks met een ander, opwinding, en op welke plekken je seksueel plezier kunt vinden. Dit draagt bij een goed welbevinden van cliënten en leerlingen. In de zorg en het onderwijs heerst nog te veel de gedachte dat je ‘geen slapende honden moet wakker maken’, maar dat beeld is echt achterhaald. Uit diverse onderzoeken weten we inmiddels dat ‘beter geïnformeerd’ ‘beter voorbereid’ betekent en dat mensen aan de hand van juiste, volledige en eerlijke voorlichting veel betere en bewustere keuzes kunnen maken over of ze iets wel of niet willen.

Ik geef begeleiding, behandelingen, trainingen en lezingen op het gebied van Relaties, Intimiteit en Seksualiteit. Ik ben bestuurslid van stichting Kind en Seksualiteit en lid van de Nederlandse Vereniging Voor Seksuologen (NVVS).

Ik ben gespecialiseerd in gendervraagstukken bij mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme en ik heb grote interesse in social media, met oog voor zowel de leuke en spannende kant ervan als de gevaren en risico’s die eraan kleven.

Daarnaast ben ik gecertificeerd behandelaar van de methode Vat van Zelfwaardering®.

En je herkent mij misschien van de televisieprogramma’s The Dateables, Hotel Sophie en Zapp.

Naast met alle inhoudelijke kennis ben ik ook heel graag met mijn handen bezig, om zo dingen te creëren waar mijn hoofd soms van overloopt. Ik geniet er enorm van als ik beide zaken met elkaar kan combineren, en hier vloeien soms de mooiste creaties uit voort. Een aantal van deze creaties vind je terug in de webshop

× Hoe kan ik je helpen?