Individuele begeleiding

Extra aandacht

Individuele aandacht

Mensen met een verstandelijke beperking hebben soms wat moeite met het thema seksualiteit. Dit zie je ook bij mensen met een psychische problematiek of een vorm van autisme.

Deze doelgroep kan tegen verschillende zaken aanlopen. Zo zijn ze vaak niet zo goed op de hoogte van wat wel of niet kan bij relaties, intimiteit en seksualiteit. Soms ontbreekt het hen aan kennis en vaardigheden. Hierdoor kunnen ze met zichzelf in de knoop komen. Deze mensen kunnen neerslachtig worden of moeilijk gedrag vertonen. Of ze komen in de problemen met anderen binnen hun school- of thuissituatie of de woonvoorziening.

 

Vanwege de beperking(en) van deze cliënten vraagt het thema seksualiteit extra aandacht in de begeleiding. Duidelijkheid, expliciet taalgebruik en veel herhaling zijn hierbij onmisbaar. Uit ervaring weet ik dat dit thema niet altijd goed bespreekbaar is. Soms zie ik zowel de cliënt als de begeleiders en/of ouders hierin vastlopen. Individuele begeleiding kan dan een oplossing zijn. IntiemEnzo kan deze doelgroep ondersteunen in de begeleiding bij alles wat er speelt rondom relaties, intimiteit en seksualiteit. Deze begeleiding vindt altijd individueel plaats, op basis van de specifieke ondersteuningsvraag. Het systeem om de cliënt heen wordt er alleen bij betrokken als dit nodig is voor de begeleiding van de cliënt.

De kosten van individuele begeleiding worden in sommige gevallen vergoed vanuit PGB of WMO. Wil je weten of IntiemEnzo iets kan betekenen voor jou? Informeer dan gerust naar de mogelijkheden!

× Hoe kan ik je helpen?